LA CIC ACONSEGUEIX LA IMPUTACIÓ DE L'ANTERIOR GOVERNADOR (F. ORDOÑEZ) I PART DE LA CÚPULA DEL BANC D'ESPANYA

LA CIC ACONSEGUEIX LA IMPUTACIÓ DE L'ANTERIOR GOVERNADOR (F. ORDOÑEZ) I PART DE LA CÚPULA DEL BANC D'ESPANYA

LA CIC ACONSEGUEIX LA IMPUTACIÓ DE L’ANTERIOR GOVERNADOR (F. ORDOÑEZ) I PART DE LA CÚPULA DEL BANC D’ESPANYA

Dilluns dia 13 va ser un dia històric en la lluita sindical en el nostre sector, i potser en el nostre país, ja que finalment han estat imputats els principals responsables del Banc d'Espanya gràcies al recurs que la CiC vam interposar a l'acte del jutge Andreu. Era la nostra quarta sol·licitud d'imputació contra els tres actors principals del desastre financer produït a Bankia: l'equip directiu, l'auditora Deloitte (a la qual el jutge va acabar imputant a la nostra tercera sol·licitud) i finalment part de la prefectura del Banc d'Espanya i de la CNMV que van tenir responsabilitat directa en l'autorització per a la sortida a borsa de Bankia.

Des de 2012 SEC-CIC ha intentat que es determini la responsabilitat penal dels directius del Banc d'Espanya i la de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Quina importància té per als empleats?

A part de la nostra preocupació general com a ciutadans, la incompetència inspectora i supervisora del BE està directament relacionada amb la pèrdua de més de 47.000 llocs de treball en el nostre sector, amb el cobrament indegut de bonus per part de directius d'entitats en pèrdues, amb l'acceptació de pràctiques poc ètiques en les vendes, amb una sobrepressió als empleats per alimentar l'activitat comercial dins d'una bombolla, amb una sobrepressió als empleats per sostenir el vaixell a flotació una vegada que la bombolla va esclatar.

Les situacions que hem viscut en els últims anys en forma de pressió, desprestigi professional, etc ... tenen culpables i els culpables tenen el seu procés judicial. És possible que per aquestes estranyes coses que tan sovint ocorren en aquest país no arribin a trepitjar la presó, però qui els succeeixin s'ho pensaran dues vegades abans d'admetre segons quines coses.

Aquest triomf no hagués estat possible sense els treballadors que ens donen suport incondicionalment a través de la seva afiliació o col·laborant activament amb nosaltres. Cal que en aquesta recta final, sentim el vostre suport.

Recordeu que la corrupció i la politització de determinades institucions destrueixen llocs de treball, l'hem vist molt de prop en el nostre sector, us ho anticipem al nostre últim comunicat sobre el judici les targetes black en el qual també exercim d'acusació.

Ja saps que els sindicats tenen posicions molt diverses sobre les imputacions. Alguns solen estar entre els imputats, altres enfront dels imputats i altres es col·loquen de perfil. Nosaltres creiem que el nostre lloc està enfront dels imputats.

Col·labora amb la nostra campanya de micromecenatge en el crowdfounding que mantenim obert. Enllaça aquí.

Des del SEC-CIC creiem que un canvi de rumb en l'acció sindical és possible, necessitem de la teva participació i col·laboració.

Comença per defensar el que és teu, uneix-te a SEC-CIC.

 

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies