CONTRIBUCIÓ I BONUS: LA POLÍTICA DEL BANC ÉS INACCEPTABLE

CONTRIBUCIÓ I BONUS: LA POLÍTICA DEL BANC ÉS INACCEPTABLE

Durant aquesta setmana el Banc està comunicant el bono target a tots els empleats de l’entitat que, s’han endut una ingrata sorpresa en veure que el seu bono target patia una reducció important (entre el 16 i el 24%, segons hem sabut) i que s’ha justificat pels mals resultats en alguns territoris i per l’impacte de les clàusules sòl.

Aquesta decisió del Banc de rebaixar el bonus per unes raons no recollides en el sistema de retribució variable, provoca en primer lloc la desconfiança dels empleats en relació als compromisos de la direcció i, en segon lloc trenca amb el principi de la Transparència recollit en el manual del sistema de RV .

El fet de reduir una retribució, per la qual els empleats han estat treballant i esforçant-se, sobretot en un context com l’actual, provoca també decepció i desmotivació.

CONSEQÜÈNCIES DE LA CATALOGACIÓ

D’altra banda, la política del Banc exclou els empleats que han estat valorats, dins el sistema de contribució, amb la lletra A. Aquest sistema és obscur, poc transparent i molt subjectiu. Una valoració feta a partir de 4 preguntes genèriques és de molt dubtosa fiabilitat. I encara és més greu, saber que moltes valoracions han vingut imposades des de càrrecs superiors que han obligat a rebaixar la valoració del cap directe, moltes vegades sense ni conèixer com treballa l’empleat.

Des del SEC NO considerem com a vàlida cap valoració si, com a mínim, no compleix amb el requisit de 6 mesos al lloc de treball. Resulta totalment inadmissible que tots els companys que , com a conseqüència de la integració, no porten ni 6 mesos al lloc de treball (temps mínim que el propi banc estableix en el seu sistema de contribució) , se’ls col·loqui a la lletra A i, per tant, no cobrin bonus. Una manera matussera del Banc per estalviar-se costos!!

D’altra banda el que el SEC no acceptarem és que els empleats que provenen de CX i que han estat catalogats amb una A, no cobrin Retribució variable del període CX, ja que és una Retribució Variable meritada amb unes normes diferent i en el marc d’una entitat fusionada i subrogada per BBVA. Els nostres serveis jurídics ja estan estudiant aquest flagrant incompliment

 

 

 

 

ATENCIÓ:

Des del SEC aconsellem a tots els empleats que hagin estat catalogats amb la lletra A, que facin un escrit als seus responsable amb còpia a RRLL manifestant, si és el cas, la seva disconformitat i demanant explicacions dels motius d’aquesta catalogació. En el cas dels afilats del SEC, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Estem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies