LA VERGONYOSA ACTUACIÓ DEL BANC PER FER FORA ALS EMPLEATS

LA VERGONYOSA ACTUACIÓ DEL BANC PER FER FORA ALS EMPLEATS

LA VERGONYOSA ACTUACIÓ DEL BANC PER FER FORA ALS EMPLEATS

En aquests darrers dies, diversos empleats s’han posat en contacte amb nosaltres per dir que han estat convocats per algun gestor de Talent i Cultura a una entrevista, en la qual de manera contundent els diuen que no compten amb ells o que no els troben lloc i , “com a solució”, els proposen deixar l’entitat oferint-los diverses alternatives (excedències remunerades o Baixes Incentivades).

Sovint aquests empleats s’han sentit totalment acorralats ja que l’empresa no els facilita una alternativa raonable i pràcticament els condueixen a acceptar alguna de les mesures “voluntàries”.

Amb aquestes pràctiques, el banc està jugant brut. S’adreça o bé als empleats que ha qualificat amb una A (la majoria amb una qualificació inicial superior que després ha rebaixat el CBC) o bé als empleats amb una situació de major fragilitat: problemes de salut, reduccions de jornada, problemes de mobilitat....

Des del SEC considerem que aquesta situació és totalment perniciosa i inacceptable: és totalment reprovable que el banc utilitzi la seva posició de poder respecte l’empleat, per forçar la seva sortida.

Hi ha alternatives més raonables que el SEC ja va sol·licitar durant la negociació de l’ERO de CX, com podrien ser les prejubilacions i que ara tindria més sentit que mai. Per tant, comminem al Banc a aturar aquestes actuacions i a comportar-se amb lleialtat amb la seva plantilla que de cap de les maneres es mereix ser tractada d’aquesta manera tan barroera.

És important que cap empleat es deixi intimidar per TyC. Des del SEC recomanem no donar mai una resposta immediata i posar-se en contacte amb el sindicat. Encara que el banc intenti forçar la sortida, al final les propostes són voluntàries i l’empleat, per tant, té l’opció de no acceptar-ne cap i seguir treballant.

 

 

 

Des del SEC també convidem a tots els responsables de TiC i responsables d’unitat, a actuar de manera ètica amb els companys. Al final, tots els actors d’aquest joc tenen la seva part de responsabilitat.

D’altra banda, davant d’aquesta situació, el SEC està estudiant mesures concretes per tal de combatre aquest despropòsit.

Us mantindrem informats.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies