CIRCULAR CONJUNTA: BBVA ACOMIADA, ELS TREBALLADORS RESPONEM

CIRCULAR CONJUNTA: BBVA ACOMIADA, ELS TREBALLADORS RESPONEM

CIRCULAR CONJUNTA: BBVA ACOMIADA, ELS TREBALLADORS RESPONEM

Un cop més, els passats 14 i 23 de febrer, els Sindicats vam realizar concentracions de delegats per expresar el nostre rebuig als acomiadaments directes (sense expedient previ) que en aquesta ocació s'han produït a Madrid, Múrcia i Pamplona.

Acomiadaments realitzats mitjançant l'excusa de "Baixa Productivitat" i "Falta de Compromís", i que afecten a companys que havien estat inclosos prèviament a l'ENGAGEMENT (Col·lectiu de "Baix Acompliment") en  base el prototip dissenyat per "Talent i Cultura".
Actuació que es realitza amb la col·laboració necessària dels Directors de zona i dels CBC’s, que són els encarregats d'assenyalar i confeccionar el llistat d'afectats preestablert per "Talent i Cultura" per, arribat el moment, acomiadar.

No ens podem auto enganyar,  confeccionar llistes sense objectivar és atorgar als que ocupen llocs de direcció d'equips un deure desagradable: DONAR NOMS, SENYALAR, APUNTAR AMB EL DIT. El nostre reconeixement a aquelles persones, que tot i les pressions, s’han negat a donar noms, en un exercici d'enteresa, valentia i sentit de la justícia que els honora.
Ja hi ha més de 600 persones incloses en el procés d'Engagement, a qui els seus responsables traslladen el missatge (sic): "que no es preocupin", "que és una eina de millora", "una oportunitat per al canvi", etc. sense tenir en compte que d'aquest procediment esdevenen greus conseqüències.

Denunciem l'establiment d'aquesta pràctica malèvola dels rànquings. En tota llista que es faci "sempre hi haurà un primer i un últim", cosa que no prejutja que l'aportació de l'últim sigui escassa i no es pot valorar el compromís d'una persona només per l'opinió del "de dalt” quan aquesta valoració posteriorment pot ser la causa d'un acomiadament, per més que hi hagi altres persones per davant i per darrere teu en el propi rànquing de PBV.
Els 9 Sindicats presents a BBVA estem traslladant conjuntament a la Direcció de l'empresa i a l'opinió pública en general, la nostra més directa oposició al clima de por que pretenen crear.

Ens comprometem a seguir defensant a tots aquells que siguin agredits amb un acomiadament, per als quals no és suficient el fet que "sempre" el procés acabi amb una "petita indemnització" i el reconeixement del Banc de la "seva improcedència".

En una empresa amb "llistes al gust per a tot", algunes d'elles basades en una cosa tan abstracte i opinable com "el compromís", per més que el teu comportament sigui productiu i ajustat a dret, qualsevol dels que hi treballem, ens podem trobar en situacions similars a les que en aquesta circular denunciem. Situació davant la qual l'única alternativa que ens deixen als sindicats és la confrontació i la mobilització.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies