PLA DE FORMACIÓ 2017 I GESTORS ESPECIALITZATS

PLA DE FORMACIÓ 2017 I GESTORS ESPECIALITZATS

PLA DE FORMACIÓ 2017 I GESTORS ESPECIALITZATS

EFA: PREGUNTES I PROPOSTES SEC

Ahir a Madrid es va fer la reunió anual sobre Formació, en la qual l’empresa va fer un balanç de la Formació 2016 i va presentar el Pla de Formació 2017. Pel que fa al 2017, les intervencions es van centrar en la formació a la qual es refereix el Mifid II que exigeix un determinat nivell de coneixement i de competències al personal que informa i assessora a les entitats financeres.

Des del SEC, atenent les preguntes i peticions de molts companys i companyes que s’han adreçat a nosaltres, vam intervenir en un doble sentit:

1- Vam plantejar diverses preguntes sobre els nivells de formació , la possible validesa de la formació tant interna (cursos del Banc) com externa (títols universitaris) , les opcions d’examen, i les contraprestacions pel temps dedicat.

Sobre les preguntes plantejades, el banc va dir que estava pendent de la publicació definitiva de la guia Tècnica per part de la CNMV i que, per tant, el tema encara estava massa poc definit per poder donar respostes tancades. De moment van manifestar que ells seguiran apostant per la formació a través de l’EFPA.

2- Vam presentar diverses PROPOSTES concretes adreçades a compensar el temps d’estudi (lliurant dijous tarda), compensar també les despeses del dia de l’examen, exonerar de l’examen a algun col·lectiu i demanar que sigui el Banc qui assumeixi directament 3 convocatòries d’examen.

Des del SEC entenem que, realitzar aquesta formació un esforç extraordinari per part dels companys i companyes, alguns dels quals estan fent autèntics malabarismes per poder tirar endavant i que el Banc ha de buscar els mecanismes necessaris per a la seva compensació.

Adjuntem l’escrit de preguntes i propostes concretes presentades pel SEC a la Responsable de RRLL

 

 

GESTORS COMERCIALS ESPECIALITZATS

L'article 14.2.4 del Conveni Col·lectiu de Banca estableix una nova funció anomenada "funció de gestió comercial especialitzada".

El personal amb dedicació a aquesta funció, té dret al nivell salarial VIII si compleixen els següents requisits:

1- Compti amb, almenys, cinc anys d'antiguitat a l'empresa.

2- Amb dedicació exclusiva, durant almenys dos anys continuats, o dos anys i mig discontinus en el termini de tres anys, a funcions comercials, de caràcter directe i relació personalitzada amb clients, que requereixin especialització.

3- Amb objectius individuals de gestió comercial.

4- Amb la formació específica definida a l'Empresa per a aquesta funció (DAF). BBVA ha definit el que el Banc considera "forces especialitzades" dins del nou model de gestió 2.0. Es Tracta dels banquers privats col. lectiu patrimoni, banquers privats xarxa i gestors de banca personal.

El SEC ha sol·licitat a l'entitat que es comuniqui als empleats amb aquestes funcions, els que compleixen amb els requisits tal com estableix el mateix conveni. El compromís del Banc és comunicar-ho pròximament de manera formal i aplicar el nivell VIII amb efectes 2017.01.01, data d'efecte d'aquesta clàusula del conveni.

 

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies