CAFI: LA PLANTILLA PAGA LA MALA ORGANITZACIÓ DEL BANC

CAFI: LA PLANTILLA PAGA LA MALA ORGANITZACIÓ DEL BANC

CAFI: LA PLANTILLA PAGA LA MALA ORGANITZACIÓ DEL BANC

El dia 24 d’abril la CNMV va posar a consulta pública la Guia Tècnica per a l’avaluació i competències del personal que informa i assessora a les entitats financeres. En aquest document ja es recollia de manera molt exahustiva els coneixements que calia adquirir per informar i assessorar. La Guia Tècnica va passar a ser definitiva el mes de  juny del 2017.

El Banc d’entrada i per complir amb les obligacions que emanen de la Guia va adreçar a diversos companys a fer els cursos de l’EFA, sense cap mena de cribratge en base a la funció de cada empleat (informació o assessorament) i obligant a diversos companys a fer un esforç monumental i a sacrificar el seu temps lliure per poder seguir aquesta formació i obtenir la titulació corresponent.

El mes de juny el SEC ja es va adreçar al Banc, tant a la reunió anual de la Comissió de Formació com per escrit, demanant que definís clarament la formació necessària per a cada funció, proposant que es valorés tota la formació interna i externa que ja tenien els empleats i demanant planificació perquè la formació no fos un element d’estrès i d’invasió a la vida privada i es fes de manera progressiva.

Però no ha estat fins a mitjans d’aquest mes d’octubre que el Banc, sense comunicació prèvia a la Representació Laboral, no ha informat clarament sobre la formació necessària per als gestors comercials . Ha creat el curs anomenat CAFI, curs online de 100 hores, en teoria per facilitar i fer més assequible la formació en Fons  d’Inversió, tot i que al final resulta que un curs que podria ser perfectament interactiu, es converteix en un recull d’apunts atapeïts i de difícil digestió.

El Banc ha trigat 6 mesos per definir la formació necessària que ara, en només 2 mesos, caldrà que els empleats fem a compte del nostre temps i salut, ja que comporta un sobreesforç important. Realitzar aquest curs dins el termini establert, sense poder disposar de temps dins l’horari laboral, requereix una dedicació de més de 100 h , és a dir, el que correspondria a un mínim de 15 jornades laborals que l’empleat haurà de robar del seu temps lliure i de les seves famílies. I el Banc no es planteja cap tipus de compensació ni preveu cap espai dintre la jornada laboral per a l’estudi i preparació de l’examen.

 

Des del SEC, exigim novament al Banc compensació per a les hores esmerçades en aquesta formació, demanem que s’alliberin les tardes de dijous per poder-les dedicar a l’estudi (o el temps equivalent en horaris partits) i que es tingui en compte l’impacte d’aquestes hores de dedicació en el PBV .

La superació d’aquest examen i l’assoliment de la formació tècnica adequada, entenem que també hauria de ser motiu de compensació econòmica.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies