ASOCIADOS: EL BANC ACTUA DE MANERA IRREGULAR

ASOCIADOS: EL BANC ACTUA DE MANERA IRREGULAR

ASOCIADOS: EL BANC ACTUA DE MANERA IRREGULAR

Des del SEC hem detectat que el Banc ha assignat diversos empleats a la funció de “Gestor Asociado”, sense disposar del vist i plau de l’empleat per fer-ho.

L’adscripció a l’esmentada funció ha de ser totalment voluntària ja que la seva acceptació comporta una mobilitat geogràfica a l’àmbit de tota la DT, i un compromís de mantenir-se a la funció durant un període d’1 any, prorrogable tàcitament a 3.

Des del SEC entenem que el Banc està actuant de manera irregular des del moment que, malgrat l’oposició de l’empleat d’acceptar un canvi en les seves condicions laborals, els assigna la funció unilateralment i els obliga a acceptar la mobilitat geogràfica.

A banda d’això, sorprèn detectar que la pressió s’exerceix sovint sobre companyes i companys amb una situació de vulnerabilitat incompatible amb la possibilitat d’exercir aquesta mobilitat: malalties, reduccions de jornada per cura de fills, fills amb edat escolar...

Entenem que no són acceptables ni les pressions per acceptar el canvi ni la imposició unilateral de la figura, i que l’actuació del Banc hauria de ser més proactiva i empàtica, acceptant la decisió de l’empleat o fent propostes adaptades a la realitat de cada treballador.

En aquest sentit una possibilitat seria adaptar el document dels Gestores Asociados al document que signen els “Gestores de Apoyo Operativo” que, tot i acceptar la mobilitat, tenen l’opció de rebutj ar-la en cas que sigui més enllà dels 25 KM (en cada moment l’empleat pot decidir si li convé el moviment o no).

 

Des del SEC, ens hem adreçat al Banc en els termes explicats en aquest escrit i els hem demanat que canviïn aquesta pràctica. En cas contrari ens veurem obligats a emprendre les accions judicials que considerem oportunes en defensa dels drets dels treballadors.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies