FORMACIÓ A BBVA: AVUI S'HA CELEBRAT L'ACTE DE MEDIACIÓ SOLICITAT PER LA CIG

FORMACIÓ A BBVA: AVUI S'HA CELEBRAT L'ACTE DE MEDIACIÓ SOLICITAT PER LA CIG

FORMACIÓ A BBVA: AVUI S’HA CELEBRAT L’ACTE DE MEDIACIÓ SOLICITAT PER LA CIG

EL SEC S'ADHEREIX AL CONFLICTE COLECTIU

El dia 10 d’octubre la CIG va presentar sol·licitud de mediació al SIMA, com a mesura prèvia a la presentació d’un Conflicte Col·lectiu, per tal que les hores dedicades a la formació siguin considerades com a temps de treball efectiu a tots els efectes (còmput d’hores treballades, compensacions...).

Avui s’ha produït l’Acte de Mediació en el qual l’empresa ha manifestat que no vol obrir una mesa de negociació formal per tractar aquest tema. Per part de la representació sindical, el SEC i CGT ens hem adherit a la demanda, UGT i ACB no s’han adherit i CCOO no s’ha presentat.

La demanda a la que el SEC s'ha adherit preveu:
a) Que el temps dedicat pels treballadors a realitzar cursos de formació, tant presencials como en línia, relacionats amb el "blanqueig de diner" o la normativa MIFID II tinguin la consideració de temps de treball efectiu i per tant que siguin retribuïts com a tal.
b) Que l'empresa es faci càrrec de les despeses acreditades pels greballadors d'aquests cursos de formació, com ara, compra de la calculadora financera, connexió a Internet a casa o impressió manuals i la tarifa cobrada per l'associació EFPA quan es fa una revisió de l’examen.
c) Que la duració dels cursos es tingui en compte per efectes del día ordinari de treball, descans entre dies, descans setmanal i hores extraordinàries, d'acord amb el que estableixen els articles 34 i 35 de l'Estatut dels treballadors.
d) Que s'hagi de registrar diàriament el temps dedicat a aquesta formació a efectes del control o compliment adequat dels horaris i límits acordats a la llei.

e) Que la informació corresponent a aquesta formació es faciliti a la representació legal dels treballadors.
f) Que es reconeguin les titulacions i formacions públiques validades pel Ministeri d'Educació i els Consells de les Comunitats Autónomes, quan s'ajustin a lo establert a la CNMV. I en aquests casos, per lo tant, no s'obligui als empleats a associar-se a la EFPA.

 

Des del SEC sabem que els empleats estan realitzant un esforç titànic per tal de dur a terme aquesta formació, que això està passant factura en termes de conciliació i de salut, ja que a la situació de la xarxa, ja prou complicada per l’entorn actual, s’hi afegeix la pressió d’una formació densa i complicada.


Demanem que el Banc no tanqui els ulls a aquesta realitat i faci un esforç per arribar a un Acord que compensi els empleats..

 

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies