CONTRIBUCIÓ 2017: PERFORMANCE QUALITATIU

CONTRIBUCIÓ 2017: PERFORMANCE QUALITATIU

CONTRIBUCIÓ 2017: PERFORMANCE QUALITATIU

En les properes setmanes els responsables dels centres de treball podran realitzar els qüestionaris de catalogació dels seus col·laboradors, ara anomenat Performance Qualitatiu.

La novetat del sistema és que s’introdueix una valoració de potencial i que les catalogacions estan entre el número 1 (el més baix) i el 4 (el més alt) A efectes pràctics això comporta que tots els empleats serem sotmesos a un valoració amb quatre opcions de resposta tancades i sense opció a matisos.

D’entrada, l’objectiu d’aquest sistema de valoració es pot considerar positiu: es tracta de, més enllà de l’obtenció d’objectius, valorar també l’aportació de valor, l’alineació amb els propòsits del banc i la contribució amb l’estratègia del Banc i de l’equip.

Es tracta d’una eina que, tal com defineix el Banc, ben gestionada constitueix un element motivador de l’equip de treball. Ara bé, mal gestionada comporta desmotivació, a banda d’una penalització important ja que l’empleat catalogat a b un 1 no cobra retribució variable.

En la valoració del 2016, des del SEC vam detectar que moltes valoracions realitzades pels responsables directes dels empleats (directors d’oficines) eren després rebaixades per part dels CBC’s o DZ’s, provocant un canvi de valoració sense tenir un coneixement directe i diari de la feina de l’empleat. També vam detectar que hi havia instruccions concretes perquè un determinat % d’empleats estiguessin catalogats en la lletra A.

Evidentment aquests fets distorsionen tota la bondat del sistema i l’única cosa que generen és inquietud i malestar a al conjunt d’empleats.

Per tant demanem molt de rigor per part dels responsables i també molta transparència: cal que els responsables siguin molt objectius, comuniquin a tot l’equip les performances i les argumentin correctament en base a totes les variables valorades. I també cal que sàpiguen defendre el seu equip en cas que se’ls vulgui imposar un criteri a la baixa.

 

Des del SEC estarem molt amatents per denunciar qualsevol irregularitat que pugui comportar un
perjudici professional o econòmic a l’empleat. És important que qui no estigui d’acord amb la valoració,
ho faci constar de manera fefaent ja que, si no, és com si donés el seu vist i plau a la valoració rebuda..

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies