COMPLEMENT CX: EL SEC GUANYA LA SENTÈNCIA DEFINITIVA

COMPLEMENT CX: EL SEC GUANYA LA SENTÈNCIA DEFINITIVA

COMPLEMENT CX: EL SEC GUANYA LA SENTÈNCIA DEFINITIVA

BBVA perd el recurs contra la sentencia que l’obligava a restituir el complement CX a tots aquells empleats als quals se’ls va absorbir .

Cal recordar que l’inici del conflicte es produeix perquè BBVA , en el moment de fer l’homologació, va descomptar del complement CX quantitats no previstes a l’Acord d’Homologació de 2015, que recull que aquest concepte només es podrà absorbir per increments de taules de salari del Conveni.

El tema va afectar d’entrada a una part dels empleats que no tenien plus fusió. Tanmateix, aquesta absorció incorrecta, hauria pogut acabar impactant a tots els empleats provinents de CX.

En aquests casos, el Banc va rebaixar el complement CX incomplint per tant el que estableix l’Acord: que la xifra ha de ser la mateixa que el 2015 i que només es pot absorbir per increments futurs de taules de conveni.

El procés judicial

El procés judicial ha estat llarg. Ja el mes de febrer del 2016, el SEC va fer una reclamació via RRLL. Davant la negativa del Banc de resoldre-ho, el mes de març el SEC va presentar Conflicte Col·lectiu (previ acte de mediació davant del SIMA, sense Acord). CCOO també va presentar conflicte i els 2 processos es van acumular.

El mes de maig es va produir el judici , amb sentència a favor dels empleats i el mes de juny del 2016 , el BBVA va presentar recurs a la sentència. Finalment, ara el mes de novembre del 2017 ( 1 any i 9 mesos després), surt la sentència definitiva a favor dels empleats perjudicats.

Què comporta aquesta sentència?

El Banc, a banda de restituir el complement CX, haurà d’abonar als empleats afectats les diferències entre el pagat en el moment de l’homologació i la quantitat que realment corresponia i que va ser rebaixada, amb efectes 1 de gener del 2016. Aquesta sentència resulta també important perquè evita que el Banc pugui realitzar aquestes absorcions a la resta d’empleats que cobren aquest complement.

Des del SEC demanarem el Banc que aboni aquests imports de manera immediata. Celebrem aquesta sentència i donem la nostra enhorabona a tots els companys i companyes que en surten beneficiats. Ens posem a disposició dels afiliats per revisar els càlculs dels efectes retroactius.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies