EL BANC VOL ABSORBIR LA RETRIBUCIÓ VARIABLE

EL BANC VOL ABSORBIR LA RETRIBUCIÓ VARIABLE

EL BANC VOL ABSORBIR LA RETRIBUCIÓ VARIABLE

Durant el dia d'avui, el Banc de manera formal ens ha donat resposta a la consulta que el dia 13 de febrer el SEC va realitzar en relació a l'evolució del RAE (resultats activitat d'explotació) per conèixer com afectava a les pagues de benefici que estan vinculades a aquest paràmetre (participació en beneficis RAE de l'article 23 del Conveni de Banca).

La resposta del Banc ha estat que el RAE del 2017 ha superat el 30% al RAE del 2016 i, per això, els treballadors i treballadores del banc percebran els 6/4 de pagues (en el cas dels treballadors incorporats a partir de 15.06.2016) i 1/4 de paga per als incorporats abans d’aquesta data, ja que la resta ja s'ha cobrat com a "participació en beneficis XXII Conveni" (ad personam).

Ara bé, també se'ns ha comunicat que, atenent la naturalesa variable, no consolidable i absorbible d'aquest concepte, la quantia abonada compensarà i absorbirà en la mesura necessària la retribució variable a percebre per l'empleat en aplicació del model d'incentivació.

Des del SEC volem manifestar la nostra rotunda oposició a aquesta pràctica, ja que entenem que de cap manera es poden barrejar aquests dos conceptes, creats amb objectius totalment diferents.

A més d'això, en el Conveni en cap moment s'estableix que sigui un concepte compensable. L'única naturalesa del concepte és "no consolidable i no pensionable" i és per això que, de cap manera podem acceptar aquesta aplicació per part del banc.

 

Des del SEC hem instat la direcció a modificar aquesta interpretació que respon únicament a una acció totalment abusiva i no raonable que no fa res més que incrementar el clima de desconfiança i desafecció dels treballadors envers la direcció.

 

 

ç

En cas de no resoldre’s favorablement, exercirem totes les accions que ens puguin correspondre en defensa dels drets de la plantilla del banc. Us mantindrem informats.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies