EL DIA 8 DE MARÇ NO ET MANTINGUIS AL MARGE: TOTES JUNTES A FAVOR DE LA IGUALTAT!!

EL DIA 8 DE MARÇ NO ET MANTINGUIS AL MARGE: TOTES JUNTES A FAVOR DE LA IGUALTAT!!

EL DIA 8 DE MARÇ NO ET MANTINGUIS AL MARGE: TOTES JUNTES A FAVOR DE LA IGUALTAT!!

El dia 8 de març , coincidint amb el dia internacional de la dona treballadora hi ha convocades diferents iniciatives, totes elles amb l’objectiu de combatre les desigualtats de gènere.

Desigualtat de gènere que trobem en molts àmbits de la vida laboral i quotidiana i de la qual, a BBVA, no n’estem exempts: segons les darreres dades que disposem, tenim 57 Direccions de Zones a tot el Banc i només 5 (un 8,77%) estan dirigides per dones i,  de les 8 DT’s,  només una és dona.

El SEC recolza la vaga , així com les accions previstes que expliquem a continuació i anima, especialment a totes les companyes, a participar-hi en la mesura de les seves possibilitats.

Vaga feminista

És una convocatòria de vaga general a l’estat espanyol, organitzada per la comissió 8 de març, un grup integrat per diversos col·lectius feministes. S’anomena vaga feminista perquè a banda de ser una vaga laboral i estudiantil també fa una crida de vaga en d’altres dimensions com les cures, el treball domèstic i el consum, àmbits on encara són les dones qui realitzen majoritàriament aquestes tasques

És la primera vegada que es convoca una vaga general d’aquest tipus, en la qual es fa una crida especial a les treballadores.

Aquesta vaga té el suport de CNT, CGT, La Intersindical, COS i d’altres sindicats com ara el SEC que també s’hi ha adherit. Per tant, a nivell laboral és una vaga totalment legal i hi poden participar lliurement les treballadores de qualsevol empresa o sector econòmic.

Aturades parcials

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, convoquen a una aturada parcial de 2 hores (11.30-13.30h i 16-18h).

Manifestacions

En l’àmbit dels Països Catalans, hi ha convocades les següents manifestacions:

-           A Barcelona, la manifestació és a les 18.30 a la plaça de la Universitat.

-           A Girona, a les 19h a la plaça del Vi

-           A Lleida, a les 18.00 a la plaça Ricard Viñes.

-           A Tarragona, a les 19.00 a la plaça Imperial Tarraco.

Us animem a totes a participar-hi d'alguna manera  i a fer seguiment de les activitats previstes. Es tracta d'una iniciativa potent que comparteixen més de 150 estats de tot el món. No tanquem els ulls davant les desigualtats. Totes, directa o indirectament, en som víctimes!!!

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies