MATERNITAT/PATERNITAT: EL SEC PRESENTA CONFLICTE COL•LECTIU PER VULNERACIÓ DELS DRETS DE LES TREBALLADORES i TREBALLADORS

MATERNITAT/PATERNITAT: EL SEC PRESENTA CONFLICTE COL•LECTIU PER VULNERACIÓ DELS DRETS DE LES TREBALLADORES i TREBALLADORS

MATERNITAT/PATERNITAT: EL SEC PRESENTA CONFLICTE COL•LECTIU PER VULNERACIÓ DELS DRETS DE LES TREBALLADORES i TREBALLADORS

El SEC ha iniciat el procés de Conflicte Col·lectiu contra el Banc per mala praxis i vulneració del dret de les  treballadores i treballadors que estan en situació de baixa de maternitat i paternitat. Avui hem presentat la papereta de conciliació al SIMA.

 El Banc, en els casos de baixa de maternitat/paternitat, confecciona un full de nòmina com si la treballadora/treballador estigués en actiu i descompta en la mateixa liquidació el que preveu que cobrarà la treballadora de la prestació de la Seguretat Social.

En concret, aquest procés té lloc el dia 20 del mes, i a la nòmina de la treballadora en baixa de maternitat apareix el salari normal i a la vegada un import negatiu per l’import de la prestació de maternitat que apareix sota el concepte “Recobro Prestación Maternidad”, normalment superior a la pròpia nòmina degut a la distribució mensual dels imports i,  fins i tot superior a la prestació de maternitat neta que es cobra posteriorment (el dia 30), la qual cosa dona com a resultat un import negatiu que es carrega al compte de la treballadora.

Aquesta pràctica, a més de considerar  que és totalment irregular, genera un greu perjudici a les treballadores que, en ocasions, fins i tot es troben amb els seus comptes corrents en negatiu, com a conseqüència d’aquest càrrec.

Encara és més greu la situació de les treballadores que es trobaven abans de la baixa en reducció de jornada, havent detectat casos en què se’ls hi carreguen imports negatius de fins a 2.000€.

Aquests fets ha estat denunciat internament en diverses ocasions per part del SEC i, malgrat la nostra insistència,  la única resposta que hem obtingut del Banc és que això s’ha fet sempre així i que ells ho consideren totalment correcte i legal.

 Ara serà l’Audiència Nacional qui s’haurà de pronunciar sobre el tema. Us anirem informant.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies