EL SEC ACONSEGUEIX PER PRIMERA VEGADA LA NUL·LITAT D’UN ACOMIADAMENT EXPRÈS

EL SEC ACONSEGUEIX PER PRIMERA VEGADA LA NUL·LITAT D’UN ACOMIADAMENT EXPRÈS

EL SEC ACONSEGUEIX PER PRIMERA VEGADA LA NUL·LITAT D’UN ACOMIADAMENT EXPRÈS

El dia 14 de juliol d’enguany ha sortit una sentència favorable a un company que va patir un acomiadament exprès durant el primer trimestre de 2017. El judici a primera instància només va reconèixer la improcedència de l’acomiadament i ha estat el Tribunal Superior de Justícia qui ha donat la raó al SEC i a l’empleat, acceptant la seva nul·litat. Per tant, aquest company s’ha pogut reincorporar de nou a la feina ja que aquesta és la conseqüència directe d’un acomiadament declarat nul.

Amb aquesta sentència el SEC demostra novament el seu compromís, la capacitat indiscutible de defensar fins al final els treballadors i treballadores del Banc, així com el seu rigor i bon treball.

Què diu la sentència i què comporta?

BBVA s’ha endut un bon revés amb aquesta sentència, que recull el que el SEC fa molt temps que estem denunciant: la seva pràctica fraudulenta per reduir la plantilla, superant el llindar permès per l’Estatut dels Treballadors per als acomiadaments col·lectius, la qual cosa ha provocat la declaració de nul·litat de l’acomiadament.

Aquesta sentència marca un precedent molt important i serà de gran ajuda per a frenar futurs acomiadaments que el banc vulgui realitzar de manera totalment arbitrària, tal i com està fent els darrers anys. La sentència tomba tant els motius al·legats per BBVA per justificar l’acomiadament (que considera inexistents), com el mecanisme utilitzat pel banc per reduir plantilla.

El cas d’aquest company, que va voler arribar fins a les darreres conseqüències processals de la mà del SEC, és el reflex de la mala praxis del Banc pel que fa a les seves sofisticades maneres de reduir plantilla.

La segona nul·litat en poques setmanes.

A aquesta sentencia, li hem d’afegir una altra, confirmada pel Tribunal Suprem, en què també es declara nul·la la situació d’excedència en què el banc havia col·locat a una treballadora, la qual també va recórrer al SEC per a la seva defensa.

Aquest cas prové de l’ERO que es va fer a Catalunya Banc el 2013. Després d’un llarg procés, i de guanyar sentència rere sentència, el Banc va haver de reincorporar-la. Ara amb l’auto del Tribunal Suprem que no admet el recurs de BBVA, aquesta reincorporació esdevé  definitiva.

Ens n’alegrem molt per aquests companys en particular, i també per la resta de companyes i companys, que amb aquestes sentències queden més ben protegits davant les arbitrarietats del Banc. Un cop més el SEC demostra que és un sindicat seriós i garant dels drets dels treballadors i treballadores. Continuarem en la mateixa línia de compromís, creixent, consolidant-nos i encoratjats per la confiança que cada cop més dipositeu en nosaltres.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies