DEMANDA TRASLLATS ENTRE DT’S A CATALUNYA: EL TSJ DESESTIMA LA DEMANDA BASANT-SE EN LA LITERALITAT DEL CONVENI COL•LECTIU. EL SEC CONTINUARÀ LLUITANT.

DEMANDA TRASLLATS ENTRE DT’S A CATALUNYA: EL TSJ DESESTIMA LA DEMANDA BASANT-SE EN LA LITERALITAT DEL CONVENI COL•LECTIU. EL SEC CONTINUARÀ LLUITANT.

DEMANDA TRASLLATS ENTRE DT’S A CATALUNYA: EL TSJ DESESTIMA LA DEMANDA BASANT-SE EN LA LITERALITAT DEL CONVENI COL•LECTIU. EL SEC CONTINUARÀ LLUITANT.

Diverses vegades hem destacat el fet que negociar bé resulta imprescindible per poder fer una bona defensa de les persones treballadores.  No n’hi ha prou amb les bones intencions, sinó que aquestes s’han de reflectir de forma adequada en el text dels acords i Convenis, en la seva “literalitat”. Resulta essencial vigilar i controlar com es reflecteix el que es negocia en el Conveni, evitant ambigüitats o llacunes que permetin a les empreses marcar gols inesperats.

Al SEC ho sabem bé, i és per això que filem molt prim i no signem un text fins que ens em assegurat del redactat exacte d’allò que negociem . De fet, en cap dels acords en els quals hem participat i signat, mai hi ha hagut aquest tipus de problemes. Ans el contrari, com en el cas del complement cx, en què BBVA va intentar deixar de pagar el que tocava i l’Audiència Nacional li va deixar ben clar  el que deia l’Acord signat pel SEC.

Malauradament, un cop més, no podem dir el mateix del Conveni Col·lectiu. Tot i que tant UGT com CCOO van adherir-se a la demanda presentada pel SEC i van recolzar els nostres arguments interpretatius, la qual cosa és d’agrair doncs ACB ni es va presentar, el TSJ de Catalunya considera que el que diu la literalitat del Conveni que van pactar aquestes organitzacions amb la patronal, avala que BBVA no pagui les despeses dels desplaçaments reclamades (“… la norma colectiva objeto de interpretación no contempla como gastos indemnizables los de “transporte y desplazamiento” ad futurum …”).

No estem d’acord amb aquesta interpretació, presentarem el corresponent recurs i continuarem lluitant fins al final, però aquesta sentència és un toc d’atenció més a la manera de negociar dels signants del Conveni Col·lectiu del sector, precipitada i negligent, i a la interessada redacció dels acords que fa la patronal i accepten obedientment aquestes organitzacions.

 

 

 

 

 

Cal negociar bé i en interès de la plantilla, fins al darrer moment i fins la darrera coma. Esperem que tothom prengui nota.

 

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies