REESTRUCTURACIÓ D'OFICINES: PRESENTAT CONFLICTE COL·LECTIU A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

REESTRUCTURACIÓ D'OFICINES: PRESENTAT CONFLICTE COL·LECTIU A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

REESTRUCTURACIÓ D’OFICINES: PRESENTAT CONFLICTE COL·LECTIU A L’AUDIÈNCIA NACIONAL

La CIG (Confederació Intersindical Galega) i el SEC hem presentat conjuntament un Conflicte Col·lectiu a l'Audiència Nacional contra la decisió unilateral de BBVA de reestructurar les oficines.

La decisió de tancar el servei de caixa a partir de les 11, ha comportat una reducció dels llocs GAC i RAC,  i això afecta :

  • al dimensionament de les oficines;
  • a la distribució del temps de treball;
  • a les tasques i funcions;
  • als ritmes de treball (concentrant la càrrega d'atenció en menor temps);
  • a l'avaluació dels riscos psicosocials de les sobrecàrregues de feina;
  • a les retribucions (el mateix Banc va modificar els objectius quadrimestrals).

No estem només davant una simple decisió de restringir un servei a la clientela (curiosament imitant els altres bancs), sinó que la decisió comporta també una reestructuració de les oficines i pot afectar l'ocupació.

Un pas més en aquest nou model de sistema financer que no presta servei, només comercialitza productes cada vegada més complexos. I el personal és un simple col·locador de productes financers que la clientela no demanda, pressionat a través d'un model d'organització de la feina basat en la Direcció per Objectius.

La clientela demana servei, com ho demostren les cues i protestes que hem de suportar aquests dies. Però els volen empènyer cap a una digitalització que és la major amenaça per als nostres llocs de treball.

És evident que el Banc ha realitzat aquesta modificació evitant considerar les conseqüències laborals de la decisió, que té una eficàcia immediata encara que gran part dels seus efectes es dilaten en el temps. Aquesta deliberada opacitat, causa inseguretat jurídica a l'hora d'identificar i descriure els efectes laborals de la mesura.

Per tot això hem decidit presentar Conflicte Col·lectiu.

Us mantindrem informats.

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies