JUDICI COMPLEMENT CX

JUDICI COMPLEMENT CX

JUDICI COMPLEMENT CX

Avui, s’ha realitzat el judici pel tema de la mala homologació pel que fa al tractament del complement CX que, en alguns empleats, se’ls ha reduït per conceptes no previstos en l’Acord d’homologació signat el juliol del 2015.

L’antic “plus Catalunya Caixa”, segons l’Acord, es convertia en un “complemento CX” en la mateixa quantitat que s’hagués percebut durant l’any 2015 i, a partir del gener del 2016 passa a ser compensable i absorbible únicament pels increments futurs de taules del Conveni de banca.

El tema afecta als empleats que, en fer l’homologació en base als criteris de l’Acord, els resulta un salari superior al que cobraven el 31/12/2015 (exclosa la quantitat corresponent a l’antiguitat meritada). En aquests casos, la diferència a favor de l’empleat es descompta del complement CX incomplint per tant el que estableix l’Acord: que la xifra ha de ser la mateixa que el 2015 i que només es pot absorbir per increments de taules de conveni.

Des del SEC ja vam denunciar el tema a RRLL el mes de febrer (veure circular del 03-02-2016) i, davant la resposta negativa, vam iniciar demanda. Posteriorment, el dia 29 de març, es va fer l’Acte de Mediació a Madrid en el qual CX es va limitar a presentar una procuradora per dir que l’empresa no volia arribar a cap Acord.

Atès que CCOO també ha demandat pel mateix assumpte, les dues demandes s’han acumulat en un mateix procés i avui s’ha celebrat el judici, en el qual tant UGT com CSICA i CSIF s’han adherit al procediment.

En el judici l’empresa ha argumentat que hi ha un error de redacció en la definició del Complement CX i que l'objectiu era homologar en el sentit de transposar conceptes però en cap cas guanyar més.

Per part del SEC ens hem mantingut ferms en el fet que això estava perfectament regulat a l’Acord i que, per tant, el complement CX s’ha reduït de manera irregular. El Complement CX està perfectament definit i clar a l'acord i només és absorbible per increments de taules.

 

El tema ha quedat pendent de sentència.
Us mantindrem informats.

 

Leave a Reply*

Close

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies